Deadpool och The 100

Då var det dags att skriva lite om ”Superhjältar” och Science fiction igen och njuta av att i all skit så finns det guldklimpar. Låt oss börja med Deadpool och frossa i det faktum att filmindustrin för en gång skull levererar en film ur serietidningarnas värld som får vara som den är. Deadpool är en film för vuxna och barnen får fan stanna hemma för en gångs skull. Kvalkader av svordomar, brutal action, naket samt skön galenskap är vad Deadpool skall vara och inget annat! Marvel´s Tv-Serier levererar just nu i form av Daredevil och Jessica Jones med Punisher  inkommande och det känns skönt att Deadpool kan bli svaret från filmbranschen.  Filmen driver mycket med sig självt och det förra försöket att introducera Deadpool när han skall vara rumsren vilket givetvis gick åt helvete. comic

Hur svårt skall det vara att vara trogen en bra historia? Måste vi alltid få den barnvänliga smaken och få usla lösningar i storyn?  Jag vill inte berätta så mycket om filmens handling men det är en origin berättelse om karaktären så att är bara att sätta sig ned och njuta av showen. Ryan Reynolds porträtterar Deadpool på ett fantastiskt vis och karaktären blir i allra högsta grad väldigt levande och humorn är fantastisk.

2017 så är Deadpool 2 annonserad så vi får se vilka mer galenskaper som Deadpool kan utsätta filmpubliken för. Det hjälper att han dessutom bryter mot den fjärde väggen.

The 100

100Då var det dags att skriva lite om The 100 som jag missade när den kom ut 2014. Efter Battlestar Galactica  2004-2009 så upplevde jag att det fanns ett stort tomrum inom sy-fy genren. En del försök gjordes men lyckades inte leva upp till BSG storslagenhet. The 100 har en del gemensamt med BSG när det gäller känslan och scenografin. The 100 utspelar sig i framtiden där jorden har gått igenom ett kärnvapenkrig och mänskligheten överlever på 12 sammanfogade rymdstationer med namnet The Arc. Livet är hårt och resurserna räcker inte till för att uppehålla alla boende på stationen. Av nödvändighet så inrättas ett hårt system där brottslighet bestraffas med avrättning genom att slussa ut dem i den kalla rymden. De styrande har 100 ungdomar som skall avrättas men i största hemlighet så tas beslutet att skicka ned dem till jorden istället för att se om Jorden är beboelig igen. Med ett armband som visar på om de lever eller ej så skall de avgöra om de skall kolonisera moderjord igen.

På många sätt påminner The 100 om BSG det finns skådespelare med från BSG och livet på The Arc återspeglar väl känslan på Rymdskeppet Battlestar galactica. Det är intressant att se hur ungdomarna skall hantera att leva fritt på jorden utan att vara så hårt reglerade från de vuxna. Flugornas herre och anarki med en del sex blir deras tillvaro tills det visar sig . att de inte är ensamma på jorden och då blir allt med komplicerat.

The 100 har många av de element som gör en bra Science fiction serie.

1  Scenografin:  Saker och ting ser trovärdiga

2 Världen: The 100 Har hittills visat upp tre olika sätt som mänskligheten har överlevt och varje samfund har sina regler/kultur/förutsättningar

3 Storyn: Det är fan spännande hur handlingen utvecklar sig från flugornas herre till politiska intriger.

4 Starka karaktärer: The 100 har många starka karaktärer som tvingas ta tunga och hårda beslut. Flera av dem är dessutom starka kvinnor vilket gör serien i allra högsta grad intressant.

Det negativa med serien är att vissa karaktärer kanske inte alltid får så stort utrymme som de skulle förtjäna men det känns likväl bra avvägt. Vissa karaktärer svävar ut lite för mycket men i det stora hela så är de mänskliga. The 100 är just nu inne på sin tredje säsong och finns på Netflix så kör hårt.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s