Köln och feminismen och lite annat

Det finns nog ingen tid i Sverige som åsikterna delats in i två läger. För eller emot tag din ställning och stå på den sidan oberoende om du har rätt eller fel i alla lägen.

Tanken byggdes när jag såg en dokumentär om när romlägret skulle rivas i Malmö. En äldre herre från Malmö tyckte det var pinsamt att Malmö stad inte kunde lösa det bättre än genom att riva och fördriva lägrets invånare när Malmö för övrigt lyckats så väl med integrationen enligt honom. Vilken verklighet lever han i?

Ser han att Malmö har ett rikt utbud av utländska restauranger med spännande mat så har han rätt. Den andra aspekten är ställen som Rosengård, Holma, Lindängen och Kroksbäck  ställen där få Svenskar bor och områdena kan skryta med 100-tals olika etniciteter men inga Svenskar. Är detta lyckad integration? Skolor faller samman och en ny generation har begränsade språkkunskaper och är utestängda från arbetsmarknaden är det lyckad integration? Är det detta som vi vill att alla som vi hjälper skall få uppleva? Utanförskap och bli kallade socioekonomiska svaga grupper. Där vissa grupper är välintegrerade med bra resultat i skolan och andra grupper är knappt läskunniga.  Vi måste kunna fixa detta! Gå till roten där det inte fungerar. Skillnaden mellan en bra skola och en usel kan vara 50 meter som Latinskolan och Pauli skolan.

Köln blev en ny krutdurk och visar tydligt på alla motsättningar på för eller emot. Feminister skrev att svenska män är minst lika farliga och självupplevda upplevelser som talade mot det ansågs var rasistiska för att de handlade om bruna män. Givetvis så var det andra kvinnor som hade liknande historier som de delade som hade samma upplevelser som de som var rasistiska fast med vita män som förövarna. Det råder för mig ingen tvekan om att män kan bete sig väldigt kränkande oberoende av etnicitet.

Debatten som följde kunde ha blivit en viktig öppning att ta itu med tabun som tidigare ej varit möjliga. Jag har märkt att feminister och vänstermänniskor själva blivit kritiska till hur det hela blev. De började ifrågasätta om det försvar som den egna sidan körde på var rätt. För mig har det alltid varit en självklarhet att allting skall diskuteras så att man får igång en debatt med lösningar som följd. Hur skall vi förmedla vår kulturs värderingar så att folk kan relatera och känna detta känns riktigt bra?

Kvinnor från andra kulturer har ställt sig i media och velat ha hjälp för att motverka de unkna kulturerna som de kommer ifrån. Det kan vara hederskultur och en massa andra saker som kontrollerar dem och begränsar deras friheter. Feminister har stått maktlösa att ge dem de verktygen eftersom de tydligt gjort sina ställningstagande och debatten mynnar ut till att vita män är lika illa.

Samma tendens kan man se när det gäller Islam. Det var inte längesedan som Imamen från Halmstad moskén proklamerade att otrogna och hbt personer sågs som en sjukdom i samhället. Givetvis reagerade folk på uttalandet om hbt personer men inte på dem av oss som är icketroende. Låt oss säga att argumentet var tvärt om. Muslimer är en sjukdom i samhället vad hade konsekvensen blivit? Vi hade haft en person som blivit åtalad för hets mot folkgrupp och en samhälles engagemang på hög nivå. Konsekvensen av Imamens uttalande blev att Statsstödet skulle dras in men Imamen har fortsatt förtroende från sin församling och sitter kvar på sin post. Är detta försvarbart? Skall religiösa samfund sprida hat mot homosexuella och förakt mot icketroende?

Samma man uttalar sig på Hallands Moskéns youtube sida och vilken feminist som helst hade fått rysningar av den tydliga patriarkala struktur som Imamen förmedlar. Mannen är den som styr båten, det kan bara finnas en kapten och kvinnan är inrikesministern under statsministern.  Kvinnan skall tjäna mannen och behandla honom med respekt för att det är guds vilja. Du vill väl komma till himmelen? går att läsa mellan raderna.

Under Mohammed-krisen förändrades min syn på Islam och jag känner att förtroendet är allvarligt skadat. Jag såg hur starka religiösa ledare krävde drastiska åtgärder för att några teckningar inte skulle få publiceras ytterligare. Det hela mynnade ut i en superlöjlig situation med följd av nedbrända danska konsulat i en rad av muslimska länder. När Ecce homo utställdes med bilder av Jesus som transa så blev inte reaktionerna att fördöma utan snarare tvärt om. KG Hammar dåvarande Ärke biskop som jag själv haft som föreläsare ställde sig bakom utställningen vilket ledde att Påven i rom inte ville träffa honom. En religiös ledare som aktivt tog kamp mot förföljelse av homosexuella är ett föredöme utan dess like. Det visar även på att i Sverige har religionen anpassat sig efter tiden något som inte är självklart i andra länder, stora skillnader kan ses mellan andra länder även inom Europa.

Poängen är att att jag som så många andra vill leva i ett av världens bästa länder. Där kvinnor har samma rättigheter som alla andra och HBT-rörelsen kan verka och få älska vem dem vill utan att förföljas och ha rättigheten att skaffa barn precis som en heterosexuell familj. Religionen skall finnas där för dem som vill ha den och verka för människors själsfrid för den som så önskar. Det jag inte är intresserad av är den negativa aspekten av religion och kultur som aktivt jobbar med att förtrycka och skrämma människor. Kulturer där hedersbrott innebär att unga tjejer trillar ned från balkonger, knivhuggs och misshandlas och stympas skall aktivt bekämpas med diskussion upplysning och genom lagar.

Men Björn! Svenska män är också idioter och svin och uppvisar på många sätt hederskultur och det finns kristna samfund som uppvisar samma religiösa tokerier som från dessa kulturer. Jag är helt medveten om att även Sverige är långt ifrån perfekt när det gäller den jämställdhet så jobbar vi aktivt mot att vara världens mest jämställda land. Det finns trots det män här som dagligen kränker, misshandlar, våldtar och beter sig som stenålders människor. Vårt samhälle jobbar aktivt mot sådant beteende och det är våran målsättning att överkomma dessa problem. Det är ingenting som accepteras godtyckligt och om det skulle ske så skall samhällets missnöje återspeglas i pressen och genom vårat rättssystem.

Det är enkelt att se strukturerna från vad Pk-samhället har fått för konsekvenser. Viktiga diskussioner har ej tagits på grund av politisk korrekthet och att ordet rasist har vattnats ut till den grad att en brun människa kan säga det till en annan om den andra är ljusare i hyn. Rasismen har varit ett större problem i hela skiten och har länge varit de enda som har tagit kampen fast av fel grunder. Kolla som de behandlar kvinnorna i Afrika osv. Någonstans så tog vi aldrig det till oss. Kolla vad de gör mot kvinnorna! Detta måste vi ändra på och ge dem möjligheter som frihet och rättigheter . Det är dags nu med förändring. Det som skedde i Köln måste vara starten på ett gemensamt arbete att förmedla vilket samhälle vi vill leva i gemensamt i. Ett samhälle där religionsfrihet är en självklarhet och friheten från religion och förtryck samt möjligheten till den största frihet som vi kan förmedla.

Sverige har som sekulärt land jobbat sig bort från religionens begränsningar och jag ser ingen vilja att förehålla mig till en massa religiöst nonsens som inte främjar ett öppnare och friare Sverige. För feminismen så välkomnas det en aktiv debatt där kvinnor och män som vill slåss mot hederskulturer det utrymmet som de behöver, eftersom många andra feminister inte tycks klara av att kämpa för de svagaste i samhället, då inte vågar kan eller vill ta inte ta den fajten.  Ett samhälle där vi vågar forma ett mångkulturellt samhälle byggt på att de bästa delarna fogas samman och de sämre delarna avvecklas och leder till ett bättre land. Mångkultur är inte getton och försvar av Islamism. Mångkultur är ett samhälle där vi verkar samman och trivs i varandras sällskap. En nyfikenhet att uppleva varandras olikheter och finna gemensamma nämnare i vardagen. Där vi bor sida vid och fungerar ihop.

Vi måste se förbi extrem vänsterns och högerns tröttsamma plattityder. Inga av dessa argument kommer leda till ett fungerande samhälle. Vi skall släppa in alla utan krav. Vi skall slänga ut alla och ställa absurda krav. Jag vill ha ett fungerande där alla har en plats och funktion. Vilket samhälle vill du ha?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s