Som man bäddar får man ligga Stefan Löfven

Flyktingkatastrofen har delat ett EU som bildades i askan från den förra STORA flyktingkatastrofen som skedde under andra världskriget. Givetvis har det skett en rad hemskheter sedan dess men nu ser vi konsekvenserna av Mellanösterns problematik. Religiösa konflikter inom Islam och människor som flyr för sina liv ofta fastklämda mellan en brutal regim och galna islamister.

Det fanns folk som varnade oss att det skulle hända och de spillde ingen tid. Genom agitation som vapen så målade de fram domedagsscenario och början till Sveriges förfall. Deras argument möttes med att kasta runt rasist ordet och utfrysning från maktens korridorer. De nästlade sig in i folkhemmet där de slog rot och många av de vanliga människorna tröttnade på att klimatet var så delat. Är du för eller emot? Är du politiskt korrekt? Eller är du ett litet rassesvin?

Viktiga diskussioner fick aldrig se dagens ljus och om de väl fördes så rapporterades de knappast i media. Det viktigaste blev en konflikt där SD hade sina svar på vad de ville göra dvs stänga gränserna och ta in mindre folk från Mellanöstern och den politiskt korrekta vänster körde på sitt.

Likt en häst vandrade den svenska politiken framåt med skygglappar för ögonen, utan att låsas om vad som händer i periferin.  Istället för att rusta för svåra år som domedagsprofeterna gapade om och sluta sig bakom lösningar så fortsatte politikerna att käbbla om att det behövde byggas men det fastnade i bygglagar om bullerskydd.

Istället för viktiga debatter om hur vi skall få nysvenskarna att komma ut snabbt i arbetsmarknaden och lära sig språket så blev det ännu ett läger där folk som ställde krav var rasister och övriga var det inte. Att komma till ett nytt land och vänta på besked som tar flera år om du får stanna eller ej kan knappast vara rätt väg att gå. En lång paus i livet utan möjligheter att leva fullt ut är en livssituation som få svenskar hade velat gå igenom.

Viktiga frågor om de nyanländas religion och kultur på gott och ont blev ännu en konflikt. Domedagsprofeterna ville förbjuda Islam och övriga ville behålla dem. Acceptera blint och bli PK eller ifrågasätta och bli rasist. För en tid sedan jämförde Imamen i Halmstad homosexuella och otrogna som virus i samhället. Samtidigt har vi skolmördare och pyromaner på andra sidan som gör allt för att människor på flykt som har rätt till asyl får ett nytt helvete.

En kvinna berättar om hur hennes son som hon aldrig får träffa mer efter att en högerextremist hög hennes barn till döds. Två svenskar högs ned av en asylsökande som fått nog av ett Europa som är stängt för vissa men helt öppna för andra.

Är det den värld vi vill leva i? Galenskaperna finns på båda sidorna och deras kompromisslösa hållning sliter sönder ett av världens bästa länder. Farligaste just nu är högerextrema! Muslimerna är trötta på att anklagas för terrorism vi har ju  bara haft ett misslyckat fall av terror, att sedan Säpo har hindrat en massa andra saker talar ingen om. Hur skall människor gemensamt besegra terrorism? Vad kan vi göra? Vad kan de religiösa samfunden göra?

I min sanna mittenanda så använder jag mig av båda sidorna när jag tar mitt ställningstagande i frågor men jag accepterar inte deras lösningar. Nej vi kan inte stänga alla gränser, människor har rätt att söka asyl och få en chans till ett nytt liv och bidra till Sveriges välgång.

Samtidigt kan vi inte blunda för andra folks negativa aspekter av deras kultur/religion. Vi bor i ett sekulärt land där vi har lagar, rättigheter men framförallt skyldigheter. Individen har rätt att välja vad de vill tro på och vilka kläder de väljer att bära eller ej. Demokratin  är vår värdegrund och ett samhälle där religionen är skilt från staten.

Religiösa samfund som hetsar sin församling till diverse tokerier skall frysas ut och rättsliga konsekvenser bör införas som hets mot folkgrupp etc. Två fall har nu lagts ned både från kristet håll och från en moské där det är accepterat att de spyr skit över homosexuella, om dessa ord uttalats på något annat ställe så hade det hela slutat annorlunda.

Om mångkultur skrämmer folk som måste detta diskuteras på en sansad nivå och kritiken måste läggas mot dem som inte följer den värdegrund som detta samhälle har valt att följa. Vi tar ej till våld för att framföra samhällskritik ej hellre brand mord och hat för att skrämma flyktingar. Jag accepterar inte det våld som förs på något plan och fördömer det till 100%. Att SD i Lund publicerar vart flyktinganläggningar skall ligga när många av dem setts i brand är rent ut sagt vidrigt.

Stefan Löfven du har bäddat en säng och de före dig har bäddat den på liknande sätt. Lyssna på vad de galna kritikerna skriker om. Lyssnar inte på deras lösningar ty de är kalla och saknar empati men fundera över den problematik de framställer ty det är vad vi brottas med idag. Hur kan vi effektivisera/förbättra situationen för nyanlända. Hur kan vi förvalta denna nya resurs på bästa sätt? Hur integrerar vi dem till att bli våra nya medmänniskor?

Lyssna på pk vänstern ty deras formuleringar ger människor i nöd en fristad och hopp på ett nytt liv, men tänk kritiskt när de blundar för en massa hemskheter som oskuldskontroller, hedersbrott och agitation från Islamister etc.

De pengar ni nu föder Bert Karlsson och andra aktörer med hur kan vi använda dessa pengar istället? Vilka jobb kan ni skapa? Inget är omöjligt om folk möts på mitten.

Sluta käbbla, sluta be om ursäkt och ta bort skygglapparna och se vad som händer!!! Klockan ringer dags att vakna nu.

Nä du väl går upp Stefan Löfven bädda inte sängen, låt Sverige hjälpas åt att bädda den åt dig. Ni politiker behövs mer nu än någonsin och gör själ för era röster och sluta knuffas för att hålla maktens högsäte.

Sandlådan som ni bråkar i är till för små barn inte vuxna politiker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s