Regeringskrisen ni har alla gjort bort er!!

Jag skäms nästan för att säga det men politikerna i Sverige har förtjänat detta kaos.

Efter valet så hade Vänster blocket 43,7% och högern 39.3% av rösterna. Detta innebar att högern backade med 9,8% och vänstern gick upp 0.5%. SD gick upp med hela 7,2% och vi kan ju bara gissa vilka partier som dessa röster kom från. Som jag skrev tidigare så vann Stefan Löfven på att han tappade minst röster till SD men lyckades inte bättra siffrorna sedan förra valet. En snabb huvudräkning visade snabbt på vad som måste göras att man måste neutralisera vågmästaren SD då Fi inte klarade sig hela vägen, nästa år kanske.

Sossarna ville inleda ett blocköverskridande samarbete med Centern och Folkpartiet med vad jag förmodar Miljöpartiet Vänsterpartiet lämnades i kylan som den där släktingen man inte kan ta med sig på fester eftersom man skäms lite över dem, de gillas inte av övriga men man vet att de alltid backar upp en eftersom de har inga andra vänner.

Annie Lööf slog bort vädjan om detta samarbete, då som nu. Det är inte oppositionens fel om Stefan Löfven inte kan bilda regering som kan få igenom sin budget. Sverigedemokraterna var mer än villiga att bilda regering med Sossarna men det gjordes tydligt klart för dem att de inte göres besvär. När alla partierna skulle diskutera migrationspolitik så var de inte ens bjudna och det visar på den hållning som man för mot dem. Jag var själv väldigt kritisk till att C,FP vägrade att hjälpa till i regeringsbildandet vilket förmodligen var en av många anledningar att vänsterpartiet inte fick regeringsposter. Måste vara tacksamt att ha stått på Stefan Löfvens sida genom hela valrörelsen för att behandlas på det sättet.

Sverigedemokraterna skall man ju inte samarbeta med. Om man nu skall föra en sådan hållning så förutsätter det väl att man kan släppa på politiska motsättningar och för att samarbeta mot alla odds för rikets bästa? Trodde du det så trodde du fel. Varför skulle högern rösta mot sin egna politik?

Varför rösta på en budget som de inte gillar. Det som stör mig är att man säger att det är Stefan Lövens fel att han inte lyckas få igenom sin budget. På pappret kan det tycks så men vänta lite nu. Ni tappade en massa röster till SD och nu pga av att ingen vill samarbeta med dem så sitter ni och njuter av situationen. Sverigedemokraterna vevas nu runt som en stålkula, partiet som ingen samarbetar med men som likväl används som ett vapen. På samma sätt som SD ”gav” Löven makten så tar de den nu från honom. Varför skulle de rösta igenom ett partis budget som gång på gång gjort allt att ta avstånd från dem. SD ges gång på gång den unika positionen att stå mitt i ljuset som dem det är synd om. Det talas mycket om praksis som skall följas i politiken. Om du inte kan få igenom din egna budget så skall du lägga ned dina röster och detta kommer inte SD att följa.

Övriga partier har gång på gång brutit i praksis mot SD så det är lekstuga över hela situationen. Vad händer nu då?

Nyval? Jag har ingen aning men det skall bli spännande att se vad som händer. Men jag är trött på det sättet politiker agerar. Om nu ingen vill samarbeta med SD hitta då andra vägar, använd dem inte som ett vapen för en motståndare som faktiskt vann valet. Lägg ned rösterna på er budget för den kommer ändå aldrig att användas.

Sd tar var tillfälle i akt att visa på vad det är de vill. Minska invandringen för då lägger vi ned våra röster. Det hela lät mer som vi håller din dotter gisslan ge oss 3 miljoner för annars? SD´s politik känns inte ok men man bör se över på det sätt som man hanterar dem på. Än så länge har man inte lyckats så bra precis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s