Stefan Löfven du vet att du vann tack vare Sverigedemokraterna va?

Krutröken har lagt sig och baksmällan var ett faktum. De rödgröna var de ”segrande” och glädjen över att det nu inte blir någon mer allians som regerar Sverige är en glädjande nyhet för många. Alliansen hade spelat ut sina kort men många menade att deras politik stagnerat och det fanns inte mycket nytt att komma med.

De rödgröna växte hela 0.7% WOW!!! Miljöpartiet tappade väljare och missade att knipa den viktiga tredjeplatsen som största parti mot Sd. Alliansen tappar 9.8% med Moderaterna som gör sitt värsta val och tappar var tredje väljare till Sd.

Sd går upp 7.2% och är enligt många de stora vinnarna i valet. För även om det blev en rödgrön vinst så kommer de nu ha svårt att bilda regering. Stefan Löfven borde ringa Jimmie Åkesson och tacka för maktskiftet och sedan be honom dra åt helvete.

Svensk politik är inne i en katastrofal era men samtidigt väldigt spännande situation av: Hur i helvete Stefan Löfven skall bilda regering. De borgerliga har under hela valrörelsen angripit honom på den punkten. Med vem skall du bilda regering?

Svaret blir med Miljöpartiet och ??? Blir det vänstern? Blir de Centern? Eller med Folkpartiet? Alla vet ju att dörren till Sd är stängd. Det skall bli skönt att slippa blockpolitiken och se vad som händer nu. Det är nu upp till Borgarna att hjälpa till med Löfvens regeringsbygge. Det håller inte att motverka detta som sura förlorare. Många av Sd väljare kommer ifrån deras led.

SD gick upp till 12.9% med en ökning på 7.2% den enda vinnaren i valet enligt många och den stora elefanten som ingen vill se i rummet.

Detta är partiet med en väljarkår som skall vara outbildad med namn som Jonny, Ronnie och Conny. Svensk politik har någonstans förtjänat det som nu har hänt. Tro mig att Sd vuxit sig till det tredje största partiet är fruktansvärt tragisk.

Det som känns ännu mer tragiskt är att man ignorerat problemet nu under tre val på raken. Oj de kommer snart in, tur att de inte nådde hela vägen. Oj de kom in tur de inte blir vågmästare. Oj de sitter i vågmästare position.

Varför har detta hänt?

Politikerna har inte tagit debatten men framförallt inte tagit över integrationspolitiken. Fp var en av få partier som var inne på det även om det var ett halvhjärtat försök med Integration utan rasism, jag tror de satsade mer på Feminism utan socialism, vilket i sin tur kan tolkas att de är mer rädda för Fi´s framfart än Sd.

Vad är lösningen då? Vi måste våga gräva runt i fördomarna och se till att vi har en fungerade integrations politik.

Många politiker talar om mångkultur och hur viktig den är för samhället.

Att de sedan bor så långt borta från den har gjort dem distanserade över hur det är att bo där och vad områdena behöver.  De måste röra om i grytan se till att möjligheterna finns där för invandrare och nysvenskar.

Många av förorterna som är invandrartäta kokar av ilska och utanförskap och detta ger Sd all ammunition de behöver.

Stenkastningen igen i Rosengård, brinnande bilar i Göteborgs Angered, Svenskar som flyttar bort från dessa områden och skolor där alla världens språk finns representerade, förutom svenska.

Så politiker! Gå ut till dessa områden ta reda på vad dessa behöver. Vart behöver vi satsa resurser? Vad kan vi svenskar bidra med?

Glöm inte bort att 13% av folket röstade på Sd. För om ni fortsätter ignorera elefanten i rummet så blir den ännu större. Sverige behöver mångkulturen, och dess medborgare behöver jobba mot samma mål. Att ha ett fungerade land som vi alla älskar och vill värna om.

Det är en självklarhet att solidariteten mot dem som har kommit från krig och elände skall få ett tryggt land att få hjälp i. Denna solidaritet skall inte sluta där. Den måste vårdas och behandlas väl. Så att nyanlända kan få jobb och ges chansen att bidra till våran välfärd och bli en del av ett modernt Sverige. Politikerna måste nu ge kommunerna dessa verktyg så att 13% inte blir 20% etc. Martin Luther Kings I have a dream har aldrig varit mer aktuell i Sverige än nu. Så tacka Sd Stefan Löfven för att du fick makten genom Sd´s framgång och se till att detta blir början på deras fall. Det är viktigt att du leverera ett bättre Sverige för ALLA som du sa i ditt tal. Du är även en av dem som bäst har förstått varför detta Sd´s missnöje har växt. När välfärden är i fara så växer rasismen och utanförskapet.

Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s