Thor har blivit en kvinna

Marvel har gjort det igen. De har ändrat något radikalt för att locka läsare med nya roliga påhitt.

Eller? Är detta bara en av många radikala förändringar som de har gjort på sistone. Som exempel har det gjort Captain marvel till en tjej och Nick Fury blev svart och med Samuel L Jackson ansikte.

Givetvis så kommer det finnas en hel del åsikter hur de kan ta en hjälte som Thor och göra honom till en henne med samma namn. Feminist propaganda har jag redan sett som  förklaring som kommentar på youtube och det är nog bara början på en massa gnäll om förvandlingen.

Hade en diskussion med exets morsa om att hon upprördes av en feministisk uppställning av Hamlet där det var Ophelia som stod i centrum. Givetvis opponerade jag mot denna trångsynta åsikt där hennes slutargument var att pjäsen hette Hamlet och inte Ophelia. Shakespeares pjäser som spelas på teatrar eller på film har ofta vad jag upplevt moderniserats och gjorts väldigt intressanta. Det underlättar en hel del att de ofta är tidlösa och intresset tycks inte ha svalnat. Det finns en film som avhandlar pjäsen Macbeth eller The scottish play som den kallas eftersom pjäsen tycks vara otursförföljd. Ryktet säger att man aldrig under uppsättningen skall kalla den för Macbeth. 

När jag såg den på Lilla teatern i Lund så bröt skådespelaren som spelade Macbeth benet under repetitionen.

Slump eller förbannelse? Åter till den röda tråden, filmversionen som jag såg utspelade sig inte under medeltiden utan som ett gängkrig i Australien. Poängen är att förändringar inte alltid är till det sämre. Visst vill Marvel sälja lösnummer och skaka om de stackars grupper av grabbar som piper och gnäller för att Wolverines dräkt inte var gul i X-men filmerna.   

Får dock erkänna att jag till och från kan ställa mig och ranta när man skiter i viktiga saker och inte följer det original som det baserats på. Ett exempel är filmatiseringen av Hellblazer som fick namnet Constatine med Keanu Reeves i huvudrollen. Dock får Hellblazer en ny chans som tv serie och vi kan hoppas att de inte pissar på originalet men det är en helt annan post för ett senare tillfälle. 

Thor som kvinna hur kommer detta att bli då? Faktum är att jag inte ens är orolig, Läste nyligen 

Thor God of thunder The god butcher där Thor möter sig själv både som gammal och ung och man får följa honom i olika delar av hans liv. Det vare en fantastisk story med mycket humor och allvar, grymt bra illustrerat.  

Om serien med den kvinnliga Thor blir lika välskriven så kan det bli en fantastisk serie med många intressanta dimensioner. Vi kan ju hoppas att de har en bra plan och att de ger konceptet en chans och inte bara gör det halvhjärtat försök för att sälja lösnummer. 

Det är viktigt är att ligga i tiden och utmana trångsynthet och luckra upp de regler som gäller för superhjältar. The Authority en annan serie av Warren Ellis bryter tydligt normen för en Superhero grupp. De var en grupp hjältar som knullade runt med kändisar och söp sig redlösa och de tog ingen skit av någon. Deras fiender dog som flugor.

 

Hur länge pallar Batman gång på gång spärra in Jokern?

Dessutom var två av de manliga hjältarna gay och när de försökte rädda stora städer så lyckades de inte alltid och flera 100 000 tals människor dog. Tänker på Superman man of steel och Transformers filmerna, hur ingen tycks dö när man kör sluggerfest i New York och skyskrapor raseras. 

Kvinnliga hjältar behövs, hjältar som är starka och slungar runt med en gudomlig hammare.

Ge det en chans det tänker jag göra.  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s