Noah

Måndagsfilm med zombieklubben. 

Varje måndag så tittar vi på film, spelar spel och äter middag. Igår såg vi den kontroversiella filmen Noah. En film som skall ha förbjudits i många muslimska länder då man inte får avbilda profeter. 

Gud eller The Creator som han kallas för ger Noah syner om att syndafloden kommer dränka och förinta den sorgliga avkomma från Cain som drar runt i världen och lever i dyngan efter utvisningen från paradiset.  

Studerade teologi för en massa år sedan och gamla testamentet upphör aldrig att roa och chocka en med alla saker som gud har för sig. 

Noah vet att han måste bygga en ark och rädda alla världens djur eftersom de är oskyldiga och inte delaktiga i människans synd. Att hans familj kommer att dö på kuppen är väl ett nödvändigt ont då mänskligheten inte förtjänar att leva på jorden efter The Creators reboot.

Höjdpunkten var filmens skapelseberättelsen återberättad av Noah till sin familj. Vi får se hur universums ljust tänds och hur jorden skapas enligt de teorier som astronomerna har. och evolutionen sätts igång. Amöbor blir till fiskar som går upp på land och det fortsätter med att vi får följa en apa som utvecklas men man får aldrig se sista steget….   

Filmen var underhållande, de hade lagt till hård action med gigantiska stenjättar som slås likt enterna mot horder av människor som försöker storma Noahs ark. Givetvis sitter man och flinar åt Noas kompromisslösa hantering av sin familj. Tänk er att sitta med farsan vid frukostbordet och han säger följande.

Mina barn vi förtjänar inte att leva på denna jord. Vi kommer rädda alla djur men inte åt oss utan för att de förtjänar att leva på guds nya jord. Mina söner ni kommer ej att avla någon avkomma och ni kommer att behöva att begrava oss när ni dör. Du min yngsta son du kommer att dö sist och bli den sista människan på jorden. Sonen är väl sju år gamal

Givetvis blir mellan sonen pissed off då han inser att:

1 Jag går igenom puberteten och jag kommer inte få någon brud

2 Brorsan har en tjej, Han får åtminstone ha sex

3 Varför får jag ingen tjej?

Kan varmt rekommendera denna saga för vad det är. Är du troende så kanske det ger en djupare begrundan över guds storhet. För övriga ger den många skratt över hur förbannat illa det är att tillhöra Noas familj och på det sätt som han hanterar sitt uppdrag att frälsa djuren och samtidigt ta död på mänskligheten.

God moves in mysterious ways blev gårdagens catchphrase.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s